Alles leren over Jazz in Nederland

Music aan 't IJZoals er vele wegen naar Rome leiden, zijn er ook vele manieren om over Jazz te leren in Nederland. Zo was er vorig jaar een tijdelijk jazzmuseum in Rotterdam waar van alles te leren was over de uitgebreide historie van de muziekstroming en wat er vandaag de dag allemaal gebeurt op het gebied van Jazz. Helaas was dit alleen voor een paar maanden.

Meerdere steden in ons land zijn het decor voor verschillende jazzcafé´s en muziekscholen waar jazzbands actief zijn. De stroming heeft zijn wortels in ons land zeker gevestigd. Een van de beste manieren om van alles te leren over Jazz in Nederland is dan ook om gewoon eens op een van deze plekken langs te gaan. Hier kunt u een echte jazzsfeer opsnuiven en de muziek als het ware ´proeven´.

Amsterdam is bovendien een prima locatie voor Jazzliefhebbers. De stad is algemeen bekend als een van de beste steden als u van Jazz houdt in Europa. Dit komt door de vele locaties waar jazzoptredens worden gegeven. Dit niet alleen, er zijn ook meerdere plekken waar veel geoefend wordt met Jazz en met big bands. Een aantal fameuze jazzlocaties in onze hoofdstad zijn;

  • Het Bimhuis
  • Muziekgebouw aan ´t IJ
  • Café Alto
  • Cotton Club
  • North Sea Jazz Club

Op vele concert agenda´s en websites kan er een overzicht gevonden worden over wanneer en waar binnenkort jazzoptredens plaatsvinden. Dit kan zijn door het hele land. Een aantal van de bovengenoemde locaties zijn echter zo goed als altijd open zodat er niet perse gewacht hoeft te worden tot een volgend concert. Dus zo kan men het hele jaar door van Jazz genieten. Vele evenementen hebben dan ook niet alleen de stad Amsterdam maar heel Nederland op de kaart gezet als jazzland. Denk hierbij ook maar aan bijvoorbeeld het North Sea Jazz festival.