Bezoek jazzfestivals in Europa

Over een prachtig muziekgenre als Jazz kan van alles verteld worden. Toch is luisteren altijd een stuk fijner. Iedere liefhebber van deze muziek zal dit alleen maar kunnen beamen. Toch is het ontzettend leuk om meer over de stroming te leren en te weten te komen. Een goed beginpunt om wat te leren over Jazz is hier omdat je er allerlei van de meest uiteenlopende artikelen kunt vinden over Jazz. Maar waar het uiteindelijk natuurlijk om gaat is de muziek zelf.

Iedereen die van bepaalde muziek houdt, of dit nu Jazz is of een ander genre, heeft zij voorkeuren voor bepaalde nummers. Met smaak valt eigenlijk niet te twisten, maar toch is er getracht een overzicht te maken van de meest bekende en algemeen geliefde nummers die Jazz ooit heeft voortgebracht.

Met het internet heb je de mogelijkheid veel jazzfestivals te bekijken om te zien of je deze leuk vindt. Op android apparaten zijn allerlei apps te vinden die met jazz muziek te maken hebben. Deze trend zet zich eveneens voort in de modewereld en de online gokwereld met de intriductie van android slots, maar ook op andere vlakken die aansluiten op muziek. Doordat het allemaal aan elkaar gerelateerd is wordt het makkelijker om zoveel mogelijk over muziek op te kunnen steken.

Ondanks dat niet iedereen het er dus mee eens zal zijn is dit een mooi lijstje met echte legendes binnen het genre. Allemaal hebben ze hun stempel gedrukt op de Jazz muziek en zullen zij door hun vele aanhangers nog lang populair blijven. Hieronder kun je een aantal nummers zien die een speciale plaats innemen in de geschiedenis van de Jazz;

  • La vie en rose – Louis Armstrong
  • Feeling good – Nina Simone
  • Take five – Dave Brubeck
  • Georgia on my mind – Ray Charles
  • Maker of love – Boney James