Over ons

Wij kwamen op het idee om deze website in het leven te roepen omdat er nog niet veel dergelijke plaatsen waren waar veel over jazzmuziek, in het bijzonder Jazz in Nederland, te vinden waren. Deze muziekstroming heeft zoveel geschiedenis om over te vertellen, dat we vonden dat er snel een site als deze moest komen.

Niet alleen gaan we in op de geschiedenis, we vertellen ook een en ander over wat er momenteel gebeurt op het gebied van Jazz en hoe de toekomst eruitziet. Zoals met veel muziek vertelt Jazz een echt verhaal wat heel lang teruggaat. Dit is een van de vele bijzonderheden omtrent deze muzieksoort. De uitgebreide historie is waardoor het door velen zo ontzettend gewaardeerd wordt.

Vanwege het feit dat er zoveel te vertellen is, proberen we dat zo uitgebreid mogelijk te doen. Er komen zoveel mogelijk onderdelen aan bod om een zo uitgebreid mogelijk beeld te scheppen. We hopen dat u veel plezier beleefd aan het lezen van de onderwerpen op de website.

Het kan een prima plek zijn om wat op te steken over muziek. Voor zowel mensen die daar al een hoop van weten als mensen die er nog nauwelijks iets van weten. Voor iedereen is hier wel wat te vinden.

We zouden het mooi vinden als we tegelijkertijd mensen enthousiast kunnen maken voor Jazz en ze zelfs misschien kunnen bewegen zelf Jazz te gaan spelen. Een ding staat vast, het blijft een geweldig onderwerp om over te leren. De veelzijdigheid is bij uitstek wat het een onderwerp maakt waar iemand eigenlijk nooit over uitgeleerd kan raken.

Het (nog steeds) ontstaan van meerdere varianten op de muziekstijl zorgt ervoor dat het altijd weer boeiend blijft om de ontwikkelingen te volgen. Zo evalueert Jazz onafgebroken en het kan morgen weer totaal anders zijn dan vandaag.